Pentru consumatori, criteriile de calitate primeaza in fata pretului

24/04/2012, Articole
Iaurtul este produsul preferat al romanilor din categoria lactatelor ultra-proaspete, cu o frecventa medie de consum de aproape zece ori pe luna, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piata Ipsos Research, realizat in exclusivitate pentru revista Magazinul Progresiv.
Pentru consumatori, criteriile de calitate primeaza in fata pretului

Bucuresti, aprilie 2012. Lactatele ultra-proaspete, categorie care include, pe langa iaurt, sana, lapte batut si kefir, sunt achizitionate in principal din comertul modern, in special din hypermarketuri, cele mai importante criterii de alegere a acestora fiind termenul de valabilitate si lipsa conservantilor.Datele studiului „Obiceiuri de consum si perceptii asupra categoriei de lactate ultra-proaspete” realizat de Ipsos Research au fost culese in luna februarie a acestui an, prin intermediul interviurilor fata in fata la locuintele respondentilor. Esantionul de 891 de persoane este reprezentativ pentru populatia din mediul urban, de la nivelul intregii tari, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani. Dintre persoanele intervievate, 52% au fost femei si 48% barbati. 

Frecventa de consum

Iaurtul este de departe cel mai consumat produs din categoria analizata de Ipsos Research, 86% dintre respondenti afirmand ca l-au consumat cel putin o data in ultimele douasprezece luni. Acesta este urmat la o distanta semnificativa de laptele batut (48%) si sana (42%). Cea mai scazuta penetrare este inregistrata in dreptul kefirului (20%). In ceea ce priveste frecventa lunara, iaurtul este consumat in medie de 9,6 ori. In ciuda incidentelor diferite intre sana si lapte batut pe de o parte si kefir, pe de alta parte, media lunara de consum pentru aceste trei categorii este apropiata. Astfel, laptele batut este consumat, in medie, de 5,9 ori pe luna, sana de 5,6 ori, iar kefirul de 5,3 ori. [...] (Sursa foto: Magazinulprogresiv.ro) 

Citeste integral rezultatele studiului aici

 

Sursa: Magazinulprogresiv.ro