Editura Publica si Ipsos Research Romania lanseaza “SEMNALUL si ZGOMOTUL” de Nate Silver

06/11/2013, Comunicate presa
De ce atat de multe predictii dau gres - pe cand altele reusesc
 Editura Publica si Ipsos Research Romania lanseaza “SEMNALUL si ZGOMOTUL” de Nate Silver

Bucuresti, 6 noiembrie 2013. Semnalul si zgomotul  - numita de Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece carti de nonfiction scrise In anul 2012 - este, Incepand de luni, 4 noiembrie, accesibila si cititorilor din Romania. Traducerea cartii lui Nate Silver a fost realizata de Editura Publica, aparitia cartii fiind sustinuta de Ipsos Research Romania.

In Semnalul si zgomotul, Nate Silver examineaza lumea predictiei, cercetand modul In care putem sa distingem un semnal autentic Intr-un univers de date pline de zgomot, mereu mai numeroase.  Multe predictii dau gres, adeseori cu mari costuri sociale, Intrucat cei mai multi dintre noi avem o Intelegere precara a probabilitatii si incertitudinii. Daca modul In care apreciem incertitudinea se perfectioneaza, predictiile noastre pot deveni si ele mai precise.

 

Alina Stepan, Managing Director, Ipsos Research Romania spune despre acest parteneriat: Am fi putut alege sa sustinem si alte carti pe care Publica le are In pregatire. Ne-am oprit asupra cartii lui Nate Silver dintr-un motiv pe cat de simplu, pe atat de fundamental: din ce In ce mai multe companii sunt preocupate de modul In care se vor modifica preferintele si pattern-urile de consum ale clientilor lor si, implicit, de impactul pe care aceste modificari Il vor avea asupra strategiilor companiilor producatoare.

Nate Silver nu face doar sa traga semnale de alarma dar si ofera sugestii pentru care aceste metode, care mixeaza stiinta cu intuitia, sa aiba o putere de predictie cat mai buna. Semnalul si zgomotul este  o carte extrem de actuala, relevanta atat pentru indivizi, cat si pentru companii, deoarece ofera sugestii valoroase despre cum putem selecta din noianul de informatii care ne stau la dispozitie, pe acelea care ne ajuta sa mergem mai departe.

Nate Silver este statistician, scriitor si fondator al blogului politic FiveThirtyEight.com al ziarului New York Times. Silver a elaborat, de asemenea, PECOTA, un sistem de prognoza a performantei In baseball, care a fost achizitionat de Baseball Prospectus. A fost declarat unul dintre Cei Mai Influenti 100 de Oameni de catre Time Magazine, nr. 1 cea mai creativa persoana a anului 2013 de catre revista Fast Company.

 

Despre Editura Publica

Editura Publica fost Infiintata In 2007 si este specializata In lansarea de titluri actuale de nonfictiune: business, economie, antreprenoriat, stiinte sociale. Printre autorii Publica se numara autori precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Dan Ariely, Joseph Stiglitz, Paul Krugman, Seth Godin, Sir Ken Robinson sau Richard Branson.

Cele mai recente aparitii sunt Cum Iti vei masura viata? de Clayton Christensen, Efectul de platou de Hugh Thomson si Bob Sullivan, Cultura serviciilor superioare de Ron Kaufman, Crud de Anthony Bourdain si Dulcele bar de JR Moehringer.

Mai multe informatii despre cartile Publica, pe www.publica.ro.

 

Despre Ipsos Research

Ipsos Research este parte a grupului Ipsos - locul 3 Intre companiile globale specializate In studii de cercetare de piata. Compania ofera partenerilor sai solutii complete de cercetare, bazate pe o varietate larga de metodologii, dintre acestea: interviuri asistate de calculator, comunitati online de consumatori, interviuri la raft, grupuri interactive, sondaje telefonice. Masurarea inovatiei, testarea comunicarii In vederea cresterii eficientei, segmentarea consumatorilor dintr-o multitudine de piete si categorii, consultanta cu privire la strategia marcilor si a cumparatorilor sunt doar cateva din serviciile pe care Ipsos Research le ofera In Romania companiilor de top din industrii precum: FMCG, farmaceutice, financiar, telecomunicatii si servicii.  


La nivel international, Grupul Ipsos este prezent In 84 de tari, compania operand sondaje online si offline pentru mai mult de 5.000 de clienti, In prezent avand 16.000 de angajati permanenti.

Mai mult detalii despre Ipsos pot fi gasite accesand pagina web a grupului: www.ipsos.com.  

 

Pentru informatii suplimentare despre carte contactati: Angela Naghi, Communication Executive Publica, (+40)731 027 663, angela.naghi@publica.ro